jueves, 27 de junio de 2013

ENS ANEM AL CINEMA!!! VIDEOFÓRUM "XTREMS"Merneu ahir va anar al cinema a veure la pel·lícula Xtrems, en un acte proposat pel Col·legi de psicòlegs de Catalunya. I com ja es habitual en nosaltres hem fet un post a posteriori.  Ja sabeu que ens agrada utilitzar el format audiovisual com a tècnica per treballar aspectes en les nostres teràpies i tallers i aquesta en pot ser una d’elles.

6 famílies... Vides diferents però amb un denominador comú: vides estroncades per un problema amb l’alcohol i altres drogues. La pel·lícula mostra la part més emocional d’aquest problema, la visió de les famílies i el seu entorn més proper. Bona pel·lícula per posar-nos a la pell dels personatges però sobretot, per veure l’addicció com una malaltia, crònica però tractable, per desculpabilitzar als consumidors, per tenir en compte als familiars coadictes i evidentment, per conèixer que es possible aprendre a conviure sense la substància....

Pel·lícula senzilla en pressupost però enorme en treball i resultat. És creada a partir del testimoni directe dels protagonistes, en format work in progress, i que juntament amb la tècnica de càmara i el joc de llums fan possible una producció que ens enganxa, que ens fa sentir i sobretot, no deixar-te indiferent un cop l’has vist.  

Tot i ser una pel·lícula del 2009, continua vigent avui en dia, on encara hi ha dificultats en la població en veure l’adicció com una malaltia, on encara hi ha dificultats en l’accés al tractament i on, en el problema d’adicció no es el què, ni el qui, ni el quan, sinó un problema bio-psico-social on influeixen i s’interrelacionen molts factors a tenir en compte.

El que més ens ha agradat de la pel.lícula es que comtempla molt bé diferents perfils de persones adictes des de la perspectiva de gènere, és a dir es pot observar els diferents perfils d'homes-dones tant des del paper d'adicte com en el co-adicte. Per altra banda, es pot visionar molt bé l'impacte que té la droga en la família i especialment en els fills. 

Per últim parla de l'adicció a les pastilles (benzodiacepines) i la tracta com una droga, encara que es legal i que es receptada pels metges. Per aixó mateix hi ha molta dificultat en reconeixer-la com a tal. Per destacar algun aspecte a nivell técnic, els efectes de colors per reflexar les diferents emocions consegueix un efecte impactant en el que la veu, transportant-lo a la pantalla.


La pel.lícula pot servir com a debat interessant entre pacients, familiars i persones, que encara sense consciència d'adicció, els hi pot motivar  a fer tractament i a ser-ne conscient de la seva problemática.


Una de les crítiques que es poden fer és que com ja anuncia el títol, es va massa cap l'extrem, mostrant històries que han evolucionat amb el temps dramàticament, amb molta presència de deliris, al.lucinacions, relacions de risc,... Tambè el fet que siguin 6 històries entrellaçades pot fer que l'espectador es perdi en alguna trama.
Et deixem el trailer per despertar la teva curiositat,...  Per veure més informació de la pel·lícula o posar-te en contacte amb els directors clicka http://www.animalsfilms.net/Catala/inici.html


Merneu et recomana la pel·lícula i com a professionals especialistes en l’àmbit, ens oferim per qualsevol cosa al respecte ;) i ja sabeu que els comentaris al blog i la creació de debat sempre ens agrada.
Per posar-te en contacte amb nosaltres clicka aquí o envia un email a info@merneu.com

FITXA TÈCNICA

TÍTOL: Xtrems
DIRECTOR:Abel Folk i Joan Riedweg
ACTORS:Aleix Albareda, Anna Azcona, Sílvia Bel, Eduard Farelo, Marta Marco, Sílvia Munt, Pep Planas, Miquel Sitjar, Mireia Aixalà, Georgina Avellaneda, Dafnis Balduz, Jofre Borràs, Clàudia Cos, Àngels Gonyalons, Santi Ibáñez, Roger Pera, Beth Rodergas, Jordi Rubio, Mar Ulldemolins, Paula Vives, entre d'altres.
GÉNERE: Drama/Realityfiction
IDIOMA: Català
DURACIÓ: 107 minuts
QUALIFICACIÓ: apte per majors de 13 anys


2 comentarios:

 1. hola! em podeu dir on puc veure la peli?

  ResponderEliminar
  Respuestas
  1. a dia d'avui no està en la cartellera de cap cinema. És una pel·lícula que ja ha estat estrenada a TV3 i per internet veig que la pots trobar a la venta. Si per aquests mitjans t'és difícil trobar-la suposo que et pots posar en contacte amb la productora i directors perquè t'ajudin http://www.animalsfilms.net/Catala/contacte.html
   Un cop la vegis, t'agrairem que comentis alguna cosa per aquí de què t'ha semblat ;)

   Eliminar